Fra vill og rotete til vakker og velstelt hage

Det er mye du kan gjøre for å gjøre en litt sliten hage om til en vakker, velstelt og frodig oase som folk snur seg etter, bokstavelig talt. De enkleste grepene gir umiddelbar effekt, men det blir fort til at du snart må plante nytt og gjøre jobben om igjen. 

Ønsker du et flott resultat som varer, bør du legge en god plan. Og kanskje søke hjelp fra noen som kan gjøre grunnarbeid, etablere murer/trapper og steinlegge slik at hagen din får en flott definisjon og ramme som holder seg fin i årevis.

 

Her er noen tips fra oss i finerehage.no:
  1. Lag en skisse og hver din egen hagearkitekt. Ta gjerne fotos (som du kan sende til oss for å få tips). Mål opp og bestem hvor du skal plen, blomsterbed, hekk, trapp, mur.
  2. Velg planter som egner seg (vekstsesong, behov for sol/vann, jordsmonn) til de ulike områdene. Plant i henhold til anbefalt avstand mellom plantene og dybde. Sørg for å vanne dem godt etter planting.
  3. Tilsett dekorative elementer: Legg til dekorative elementer som steiner, fontener, fuglebad og/eller en benk for å skape en hyggelig avslappingssone.
  4. Lag definerte gangstier og stier gjennom hagen din. Bruk steinheller, grus eller treplanker for å avgrense stiene og hindre ugress.
  5. Beskjær og vedlikehold: Regelmessig beskjæring av busker og trær bidrar til å holde hagen ryddig og velstelt. Fjern visne blomster og uønskede vekster..
  6. Vann plantene regelmessig og gi dem riktig type/mengde gjødsel i henhold til tips.
  7. Installér gjerne utendørs belysning for å forlenge bruken av hagen om kvelden og skape en hyggelig og flott “kveldshage”.

 

Å gi hagen et ordentlig og varig løft er et arbeid som tar tid, og resultatet er avhengig av fagmessig utførelse av grunnarbeidet. Hvis du har den tiden som trengs, redskapene og vet hva du skal gjøre når, så ønsker vi deg en god og hyggelig sommer og lykke til. Hvis du ønsker å få hjelp, så er du velkommen til å ta kontakt. Start gjerne med å sende en oss en mail hvor du beskriver prosjektet ditt; legg gjerne ved noen fotos. 

 

Ta kontakt. Send mail til post@finerehage.no