Sesongens beste tips for en frodig hage og et velstelt uteområde.

Det er flere flotte sommerdager igjen mens høsten venter på tur. Luften blir klarere, fargene sterkere. En ideell tid for å beskjære, rydde og plante og den beste årstiden for å gjøre større endringer - f eks bygge støttemur, trapp eller legge ferdigplen - for å gi endringene tid til å sette seg ordentlig før vinteren. Her er noen sesongaktuelle hagetips:

 

Beskjær og rydd:
Beskjær busker, trær og stauder som trenger det. Fjern døde, skadde eller overflødige grener.

Rengjør:
Fjern ugress, gamle blader og annet avfall fra hagen. Slik gir du en renere base med tanke på neste vår og forhindrer skadedyr og sykdommer fra å overvintre.

Plant:
Hvis jorden er varm nok, kan du plante høstblomstrende løk og stauder for å nyte fargerike blomster til våren. Det er også lurt å plante trær og busker om høsten slik at de rekker å etablere seg før vinteren. Velg gjerne planter som gir vakre høstfarger, f eks lønnetre eller prydbusker med røde, gule eller oransje blader.

Kompostering:
Samle løv, gressklipp og annet organisk materiale for å lage kompost. Bruk komposten til å berike jorden din til våren.

Gjødsle:
Påfør ebalansert gjødsel til hagen din om høsten. Dette gir plantene ekstra næring før vinteren og hjelper dem med å komme seg raskt når våren kommer.

Beskytt:
Når høsten setter inn for alvor bør du dekke sårbare planter med hagefleece eller annet materiale for å beskytte mot kulde og frost.

Vann:
Fortsett å vanne plantene dine etter behov. Selv om det er kjøligere om høsten, kan det fortsatt være tørkeperioder.

Stier og trapper:
Fjern løv, mose og skitt for å forhindre glatte overflater om vinteren. Vurderer du å legge heller/kantstein, etablere steintrapp, asfaltere gårdsplassen eller sette opp støttemur? Dette er den beste tiden for å gjøre verdiøkende oppgraderinger; vi i Finere Hage har erfaringen, de grønneste fingrene og kompetansen og vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt. Send mail til post@finerehage.no